Woningjacht.nl

Woningjacht.nl

woningjacht.nl: Bolig i Nederland

Bolig i Nederland

Nederland is een land in west Europa. Het is een land in het koninkrijk der Nederlanden dat ligt aan de Noordzee. Het grenst aan Duitsland en België. Samen met België en Luxemburg vormt het de Benelux, dat gericht is op gezamenlijk economische belangen. Nederland is de 17e economie van de wereld en heeft dan ook één van de hoogste bruto nationaal producten per hoofd. Nederland heeft een parlementaire democratie en is een constitutionele monarchie.

Geografie van Nederland

Nederland heeft een oppervlakte van 41.543 km2 waarvan ruim 18% uit water bestaat. Nederland is een typisch ontgonnen gebied en zonder de dijken zou ongeveer 27% van het land onder water komen te staan. Voornamelijk het dichtbevolkte westen ligt onder zeeniveau.

Nederland is vrijwel geheel vlak. Alleen dicht bij de Duitse grens komt men echte heuvels tegen. Nederland bestaat vrijwel geheel uit cultuurlandschappen en de natuurgebieden zijn onder beheer. Door haar ligging aan de Noordzee heeft Nederland een typisch zeeklimaat met milde winters en koele zomers.