Woningjacht.nl

Woningjacht.nl

woningjacht.nl: Bolig in Eindhoven

Bolig in Eindhoven

Eindhoven is de vijfde stad van Nederland en een belangrijk economisch en technisch centrum van Nederland. De stad ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft een ontstaansgeschiedenis uit de middeleeuwen.

Economie

Eindhoven is een belangrijke industriestad voor de regio maar ook voor Nederland. Ooit begonnen met de textielindustrie en de tabaksindustrie, biedt de stad sinds het einde van de 19e eeuw ook huis aan Philips. Hoewel de fabricage van Philips gedurende de laatste 30 jaar naar elders is verhuist, is Eindhoven nog steeds de plek waar het research center ligt. Een andere belangrijke drijfveer in de technologieontwikkelingen in de stad Eindhoven is de Technische Universiteit. Het gevolg is dat Eindhoven vandaag de dag als de Europese tegenhanger van Silicon Valley wordt beschouwd en veel werkgelegenheid biedt in de innovatie.

Geografie

De gemeente Eindhoven beslaat een oppervlakte van 88,87 m2 en heeft een bevolkingsdichtheid van ruim 2500 hoofden per vierkante kilometer. Eindhoven is de grootste stad buiten de Randstad. Eindhoven heeft een eigen luchthaven, die momenteel sterk groeit.

 

Links

Facebookpagina voor huurwoningen in Eindhoven

Vind huurwoningen in Eindhoven via Facebook

Mere i denne kategori: « Den Haag Utrecht »