Woningjacht.nl

Woningjacht.nl

woningjacht.nl: Bolig in Rotterdam

Bolig in Rotterdam

Rotterdam is een havenstad in de provincie Zuid-Holland en met ruim 600.000 inwoners de tweede stad van Nederland. Rotterdam ligt in de delta van de Rijn en de Maas en stamt uit de Middeleeuwen, toen er een dijk werd geplaatst op de rivier de Rotte. Rotterdam heeft als bijnaam de Maasstad, omdat deze vroeger door Rotterdam stroomde. Hoewel dit nu niet direct meer het geval is, heeft de stad zijn naam behouden.

Veel van Rotterdam is platgebombardeerd in de tweede wereldoorlog, waar vooral de oude binnenstad verloren is gegaan. Mede daardoor staat Rotterdam bekend om zijn vernieuwende architectuur. Een bekende bezienswaardigheid is de Euromast.

Economie

De Rotterdamse haven was lange tijd de grootste van de wereld en is nog steeds de grootste van Europa. Dit heeft een belangrijke invloed gehad op de Rotterdamse economie. Rotterdam staat nog steeds bekend als een echte arbeidersstad.

Geografie

Rotterdam heeft een oppervlakte van 319,35 waarvan een derde uit water bestaat. De bevolkingsdichtheid is een kleine 3000 mensen per vierkante kilometer.

Stadsdelen in Rotterdam

Rotterdam kent kent 13 stadssdelen, genaamd bestuurscommissiegebieden: het Stadcentrum, Delfshaven, Noord, Overschie, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet en Hoek van Holland.

Links

Links

Facebookpagina voor huurwoningen in Rotterdam

Vind huurwoningen in Rotterdam via Facebook

Mere i denne kategori: « Nieuw-West Den Haag »